Menu

Maskne

Mondmaskers & Acne,…maskne

In preventie van besmetting rondom de Covid-19 pandemie dragen we tot op de dag van vandaag nog steeds zeer veel een mondmasker. Velen onder ons krijgen hierdoor een gevoelige huid of zelfs huiduitslag.

De meeste maskers die verkocht worden zijn niet steriel, grof van structuur en geproduceerd uit een materiaal welk een ideale omgeving is voor bacteriën.

Een mondmasker heeft een verstoppend effect op de huid. De vochtige en warme omgeving  zorgt voor een ideale plaats om bacteriën te laten broeden. Zijn deze bacteriën in grote maten aanwezig op onze huid, dan tasten ze onze natuurlijke beschermlaag nl. de hydrolipidenfilm aan. Daarnaast produceert de huid meer talg en zweet. Bij het dragen van een masker stapelen deze afvalstoffen op en hierdoor raken poriën verstopt en kan er acne, talgbultjes, uitslag,… ontstaan. Onze huid wordt dus gevoeliger en wanneer we de maskne willen aanpakken grijpen we dikwijls naar de verkeerde producten zoals make-up, sterke scrubs enz. Onze gevoelige huid heeft op dit moment geen boodschap aan een agressieve aanpak.

In sommige gevallen zijn de mondmasker van zulk materiaal gemaakt dat ze de huid effectief schuren waardoor er ook gevoeligheid en ontsteking kan optreden.

 Wat doen we er aan?

  • Verwissel regelmatig van masker. Hierdoor vermijd je en massa aan bacteriën in het masker.
  • Blijf van je gelaat met je vingers. Met je vingers verspreid je pus en bacteriën welk aanleiding is tot vermeerdering van de uitslag.
  • Reinig nog beter (extra) dan in je normale ritueel ’s morgens en ’s avonds. Gebruik hiervoor micellaire melk en Tonic van Diego dalla Palma Professional.
  • Bescherm uw gelaat met Purifying Pore Perfect Serum als exfoliant met Salicylzuur en bakuchiol ACN.
  • Gebruik meermaals dagelijks de Silver Mist van RVB lab welke een huidvriendelijke barrière vormt. Silver Mist zuivert en beschermt de huid. Vormt een beschermend schild. Deze Mist Is verrijkt met Micronized Pure Silver. Houdt de verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën en virussen tegen.
  • Gebruik ’s avonds Resurface² Regenerating serum met Retinol. . Retinol (vitamine A-zuur) werkt antibacterieel en stimuleert cel vernieuwing. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel verstopt, verdikt en pakt puistjes aan terwijl je slaapt. Retinol wordt door daglicht afgebroken en dus is het belangrijk om dit ’s avonds aan te brengen.

Similar Posts

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.