Ma - Za: 09:00 - 21:00
Provinciale steenweg 51 | 2627 Schelle
info@pureloo.be
0494/30.33.38 & 0486/42.56.51

Psoriasis & Acne

Psoriasis & Acne behandelingen

Psoriasis

Psoriasis is één van de bekendste chronische huidaandoeningen. De aandoening wordt namelijk gekenmerkt door rode vaak samenvloeiende plekken die bedekt zijn met dikke schilfers. Psoriasis is niet besmettelijk. Psoriasis kan bij iedereen optreden die daarvoor een aanleg heeft.

Hoe ontstaat psoriasis ?

Onze huid vernieuwt voortdurend. De opperhuid bestaat uit hele kleine huidcellen die langzaam afsterven en afschilferen. Maar bij psoriasis is dit vervangingsproces verstoord en gaat het abnormaal snel. Zo ontstaan teveel huidcellen en deze krijgen niet de kans om volledig uit te groeien. De huid gaat daardoor zichtbaar afschilferen. In de Psoriasis-huid is er sprake van ontsteking, de huid is namelijk dik en rood. De oorzaak van psoriasis is niet gekend . Stress, griep, keelontsteking (met streptokokken) en sommige medicijnen (lithium en zogenaamde beta-blokkers) kunnen Psoriasis verergeren.

Behandeling van psoriasis?

Er bestaan vele werkzame behandelingen voor psoriasis. Alle middelen die voor psoriasis worden gebruikt onderdrukken de ontstekingsreactie, maar nemen niet de oorzaak weg. Hierdoor kan psoriasis wel (tijdelijk) onderdrukt worden maar nooit helemaal en permanent verdwijnen.

Mineralen van de Dode Zee.

Behandeling van Psoriasis met minerale Dode Zee modder om schilfers en dode huidcellen te verwijderen. De te behandelen plaatsen worden bedekt met kompressen van water met Magnesiumzout welk zorgt voor een ontsmettende en zuiverende werking.
Daarna volgt een modderpakking met verhoogd gehalte aan Magnesiumzout. De aanwezigheid van mineralen werkt vochtinbrengend en stimuleert de cel vernieuwing.
Vervolgens wordt de plaats gereinigd met zuiver water en ingesmeerd met een kalmerende en hydraterende crème. (Aloë Vera)

Behandeling met Diego dalla Palma professional.

Cica Ceramide cream werkt verzachtend, hersteld het evenwicht in de huid. Dankzij bioflavonoïden worden bloedvaten beschermd en wordt roodheid vermindert. Versterkt de huidbarrière.

Antioxidant anti-age crème (Skin Map) voedt de huid en beschermt tegen oxidatieve stress op de huid, beschermt tegen vrije radicalen. Heeft een sterk antioxiderende eigenschap.

Super Active serum SOS Nutriface (Filagrinol®) is een schokbehandeling welke een sleutelrol speelt in de instandhouding van uw huidbarrière. Stimuleert de aanmaak van Filaggrine.

Behandeling met AirCryo.

Bij lichte vorm van Psoriasis kan de AirCryo® toegepast worden. Door middel van zeer koude (-32°C) zuivere lucht koelen we de Psoriasis locatie en zorgen zo voor een remming op de celvernieuwing en verminderen de ontsteking.

Weet dat de thuiszorg verder zetten zeer belangrijk is! Om een goede nazorg te onderhouden kan u bij ons de nodige producten aankopen in ons instituut of via de webshop.

Prijs : Afhankelijk van de te behandelen zone.

ACNE

Jeugdacne Wat is het?

Je krijgt puistjes in het gezicht, op de rug, schouders of borst.
Kenmerkend voor acne zijn mee-eters (comedonen); er vormt zich een wit bultje op de talgklier, dat later zwart kan worden.
Is de talgklier ontstoken, dan ontstaat er een rood puistje (papel) met uiteindelijk vaak een geel kopje (pustel). Dit kan openbarsten en genezen met vorming van een litteken.

De aandoening komt vooral voor tussen de leeftijd van 15 tot 24 jaar. Acne komt op steeds jongere leeftijd voor, omdat kinderen vroeger in de puberteit komen. Meestal geneest acne spontaan rond het 25e levensjaar. Tijdens de acne-periode is het belangrijk om de huid goed te reinigen en verzorgen zodat acne vermindert of zelfs verdwijnt. 

Wat zijn de oorzaken?

De aandoening begint typisch in de puberteit onder invloed van hormonale veranderingen. Bij de ene blijft het beperkt tot enkele puistjes, bij de andere is de acne een uitgebreide huidaandoening. De verschillende oorzaken hiervan zijn:

 • toename van talgproductie 
 • verhoorning van de huid: d.w.z. een toename van opgehoopte huidcellen (dikker worden van de huid) die de afvoer van het huideigen talg belemmeren of blokkeren; waardoor de talgklier verstopt.
 • verdere besmetting op de huid (door de propioni bacterie) die verantwoordelijk is voor de verdere verspreiding van acne. De natuurlijke bacterieflora op de huid wordt verstoord en veroorzaakt ontstekingen.
Acne op latere leeftijd Wat is het?

En dan hebben we het niet over dat vervelende puistje tijdens de periode van de maand, maar een serieuze opstoot van pukkels, hoewel de pubertijd toch al ver achter je ligt.

Dit probleem lijkt hetzelfde als acne in de puberteit, maar is zichtbaar op andere plaatsen. Tijdens de pubertijd is acne zichtbaar op voorhoofd, wangen en neus. Terwijl op latere leeftijd acne voorkomt op de kaaklijn, kin en hals.

Wat zijn de oorzaken?

Een opstoot van acne bij volwassenen is niet zomaar een uitloper van de huidproblemen die ze hadden als tiener.  Vandaag sukkelen meer en meer vrouwen met een onzuivere huid. Dit suggereert dat we de oorzaken moeten gaan zoeken in de hedendaagse levensstijl. 
Stress, slaaptekort, luchtvervuiling, verkeerde voeding en UV-straling: het zijn kenmerken van de 21e eeuw die een grote invloed hebben op onze huid.

Of het nu stress, slaaptekort, ongezonde voeding, PMS (dames) is, het proces is hetzelfde, het cortisolgehalte ook wel stresshormoon genoemd  stijgt en wordt afgebroken tot testosteron. Hierdoor is er een verhoogde talgproductie, wat zorgt voor een uitbraak van acne. 

Acne behandeling met Diego dalla Palma professional

Afhankelijk van het type acne en het toestand waarin de acne zich bevindt kan er een toepasselijke behandeling van DDPP voorgesteld worden.

Als basis reinigingsproduct raden wij een Soothing Lenitivo micellar water aan welke de gevoelige huid niet gaat aanvallen tijdens het reinigen. Zeer goed reinigen is zeer belangrijk bij Acne!

Deep cleansing gel voor het reinigen van een jongere huid met Acne. (-30j)

Pore perfection serum gebruik je als nachtverzorging.

Sebum rebalancing cream gebruik je als dagverzorging.

Behandelingen met DDPP :

Purifying:

Deze cellulaire bio revitalisatie behandeling brengt het eco-systeem van de huid weer in balans, een schoonheidsbehandeling die de talgproductie herstelt, waardoor verwijde proiën en oneffenheden minder zichtbaar worden. Deze behandeling is verrijkt met Bakuchiol ACN. De huid wordt ontgift zonder ze aan te vallen.

Deze behandeling wordt aangeraden om ze in een kuur te nemen van 4 behandelingen.

- prijs : €79

Freshup Resurface®:

Een zeer gecontroleerde exfoliatie. De huid wordt voorbereid op een boost in de celvernieuwing.

- prijs : €79

Acne-bestrijding Crystal Clear - Oxygen Therapy

De onzuivere ontstoken huid wordt op een professionele wijze gereinigd.                                                                                                         Deze behandeling is uitstekend voor een acnehuid door het antibacteriële effect van het serum. Mogelijke littekens en de bacteriën die de acne veroorzaken worden tegengegaan.
Geschikt voor alle acne-problemen en voor elke leeftijd.

Voor een goede nazorg kan u bij ons de nodige producten aankopen in ons instituut of via de webshop.

Prijs : Afhankelijk van de te behandelen zone (startbedrag €55)

Acne behandeling gelaat manueel
 • reiniging met Acnezeep
 • moddermasker (Dode Zee modder) De behandelde zone wordt op deze manier extra gereinigd door de overvloedige aanwezigheid van mineralen in de modder
 • reiniging met moddergel
 • Comodonen verwijderen
 • epilatie
 • masker met Avocado of Aloe Vera gel
 • tonic
 • dag- of nachtcrème

Prijs : €55

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.